Paul Regelt Energie - energie optimalisatie in de toekomst

Onze elektrificatie op orde; wie biedt?

Recent werd me gevraagd een bestaand pand te verduurzamen. Dat wilde ik natuurlijk wel, maar ik liep direct tegen het feit van de elektra aansluiting aan. Wat ligt er al aan aansluitingen, welke mogelijkheden zijn er nog en hoe kan energie optimaal geleverd worden?

bestaande bouw of nieuwbouw

Bestaande bouw of nieuwbouw; op naar de toekomst

Regelmatig spreek ik professionals die een voorkeur hebben voor het werken met bestaande bouw of nieuwbouw. En van dat laatste gaat mijn hart toch wat harder kloppen. Het mooie van renovatieprojecten voor mij is, dat je goed zichtbaar krijgt welke verspilling van natuurlijke grondstoffen je hebt opgelost wanneer het project klaar is. Waar zit het lek en hoe los je dat op?

Learning-by-doing; praktisch & pragmatisch

Learning-by-doing; praktisch & pragmatisch

De groep kwalitatief goede regeltechnici krimpt steeds verder. Ook het aantal jongeren dat aan een technische opleiding wil beginnen, is nog steeds te klein in vergelijking met het aantal mensen dat er straks nodig zijn. Een trend die niet nieuw is, maar helaas wel verder doorzet. Hierdoor zie ik in de praktijk collega’s overbelast raken. En dat zet mij aan het denken.

Pleidooi voor openheid GBS systemen

Pleidooi voor openheid, zónder hoge kosten

Wat kan er beter voor externe GBS (gebouwbeheersystemen) leveranciers?….. Ik word ingehuurd om de storingen van een bestaand project te analyseren en mijn advies te geven over betere en optimalere werking van de installaties.

Langer nadenken over gebouwgebruik

Langer nadenken over gebouwgebruik loont…

Het klinkt zo simpel; als het gebruik van een gebouw in de praktijk anders is dan vooraf bedacht, lopen de energiestromen scheef en wordt het gebouw ‘duur’. Daar lijkt een simpele oplossing voor te zijn, maar niets is minder waar. Hier loop ik ontzettend vaak tegenaan.

Gebouwdata energie

Gebouw-data.. ik krijg er geen genoeg van!

Bij databeheer van jouw gebouw komt meer kijken dan je nu vaak denkt. In ieder traject dat ik opstart met mijn klanten, is één van de eerste zaken die ik laat uitzoeken: hoeveel data is er beschikbaar? Welke data kunnen we er nog bij halen?

Hoe houd je je gebouw schoon, veilig en energiezuinig?

Hoe houd je je gebouw schoon en veilig, maar nog wel energiezuinig?

Het is het gesprek van de dag in de gebouw-wereld: hoe hou je je gebouw schoon en veilig?
En gelukkig wordt er niet meer enkel gekeken naar hoe hygiënisch schoon de tafels en stoelen zijn (alhoewel dat uiteraard ook heel belangrijk is) maar is er nu ook eindelijk voldoende aandacht voor de hoeveelheid schone lucht die we inademen. We zijn ons er momenteel meer dan ooit van bewust van dat schone ventilatiesystemen en voldoende aanvoer van verse (buiten)lucht, ons helpt om onze gebouwgebruikers gezond te houden en hun productiviteit te verhogen.

Weersvoorspellende software

Voorspellende en zelfsturende producten

Tegenwoordig zie je meer voorspellende en zelfsturende producten op de markt komen. Eén van deze producten ben ik als gecertificeerd Priva partner aan het inzetten om te onderzoeken hoe ik deze zo optimaal mogelijk kan inzetten om mijn opdrachtgevers nog beter te ondersteunen.

Een halfvol glas…

Begrijp me niet verkeerd… deze corona crisis is voor veel mensen heel erg vreselijk. Mensen liggen doodziek in het ziekenhuis, mensen moeten afscheid van elkaar nemen en nog veel meer mensen werken bijna 24/7 om onze samenleving veilig te houden. Diep respect voor al deze helden.

Paul adviseur energiebeheer

GBS-vervanging

Tijdens de analyse, en in sommige gevallen omzetting, van een Gebouw Beheer Systeem komen kleine en grote zaken aan het licht waar (in de meeste gevallen) enorme energiebesparingen mee behaald kunnen worden, indien correct aangepakt uiteraard.